Nachtval – Bas Kock

Heeft jouw bibliotheek dit boek?

Vanuit verschillende personages wordt een beeld geschetst van een middeleeuwse samenleving, waarin arm en rijk, het geloof, intriges en heel veel strijd de samenstellende delen vormen.

We volgen de soldaat Bortak die in het leger van een hertog opnieuw in de strijd is beland. Hij heeft zich ontfermd over een jongen, Jalt, die het allemaal vreselijk spannend vindt. Het leger wordt in de pan gehakt en Bortak verzorgt de gewonde Jalt en keert terug naar het dorpje waar hij woont.

We volgen de legerleider van de rebellen, die net een enorme overwinning heeft behaald op het leger van de hertog en die samen met zijn adjudant Hera een verdere bevrijdingsoperatie voorbereidt.

En we volgen de dochter van de Grootkeizer, die samen met haar kamenierster in de val wordt gelokt en door de kerk wordt veroordeeld tot boetedoening in een streng klooster. Haar kamenierster ontsnapt en wordt gevonden door de leider van een handelsdelegatie die komt pleiten in de hoofdstad voor belastingverlaging. De leden van de handelsdelegatie zijn gevangen genomen maar hij weet met een deel van de vloot te ontsnappen en neemt de kamenierster mee. Als laatste ingredient een steeds strenger wordende kerk, die steeds repressiever en intoleranter wordt.

Een samenleving zoals de onze in het verleden, maar ook in het heden te plaatsen. Door de wisseling van het perspectief blijft het verhaal gevarieerd en levendig. Prachtige dialogen. Verrassende plotwendingen. Een plezier om te lezen en een aanrader! Nachtval is het eerste deel van de serie Emperium. Ik zie uit naar het volgende deel van deze serie, dat nog dit jaar moet verschijnen.  Informatie over Bas Kock vind je op zijn website. Over het algemeen lovende kritieken en 4 tot 5 sterren. Hier een interview met Bas Kock.

Deze titel is ook beschikbaar als e-book in de onlinebibliotheek.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Fantasy, Science-fiction

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s