Erebos – U. Poznanski

Dit boek is verslavend. Het gaat ook over verslaving, namelijk spelverslaving. Hoofdpersoon is Nick Dunmore. Hij is een enthousiaste sporter en mist tijdens de training zijn maatje Colin. Die is na diverse telefoontjes niet bereikbaar en sluit zich voor hem af en lijkt vriendschap te sluiten met minder populaire jongens in de klas. Steeds meer mensen lijken ergens mee bezig en Nick komt in de klas alleen te staan. Tot hij ook een geheimzinnig pakje krijgt. Daar zit een cd in met het spel Erebos. Geheimhouding is het sleutelwoord.

Nick gaat het spel spelen en wordt er net als alle anderen door geobsedeerd. Het spel lijkt hem te doorgronden en stelt heel persoonlijke vragen. Het spel beperkt zich niet tot de spelwereld, maar lijkt ook door te gaan in de reële wereld. Nick moet een auto fotograferen in een parkeergarage en een pakje zoeken en afleveren op een andere plaats. Het wordt pas echt bizar als hij een afspraakje moet maken met een van de meisjes van de klas, die hem helemaal niet aanstaat. Hij neemt in eerste instantie afstand, maar besluit het dan het toch te doen. Maar de voordelen die hij dacht te krijgen in het spel zijn snel weg en hij wordt uit het spel gegooid. Hij probeert er nog een paar keer binnen te komen, maar dat lukt natuurlijk niet.

Inmiddels is er een leraar die opmerkt dat er op school iets helemaal fout zit. En Emily, het meisje waar hij stiekem verliefd op is, probeert hem uit te horen over het spel. Uiteindelijk wordt er een groepje gevormd dat uit wil vissen wie er achter het spel zit.  Als Emily dan ook een versie van het spel krijgt, loopt het verhaal spannend naar het einde. Ik zal dat einde niet verklappen.

Het verhaal is met enorme vaart geschreven en leest als een trein of wellicht als een metro. Een extra spanningselement is dat je wilt uitzoeken wie de spelers zijn in de echte wereld. Heerlijk vermaak en het geeft goed inzicht in hoe een spel, een samenlevinkje kan ontwrichten. De echte spelliefhebbers zullen zich meer met het spel bezighouden, de lezers met de ontknoping. Maar voor beide is genoeg te genieten.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Thriller/misdaadroman, Young adult

5 Reacties op “Erebos – U. Poznanski

  1. Pingback: Layers – Ursula Poznanski | Boekendeler

  2. Pingback: Blind verleden – Ursula Poznanski | Boekendeler

  3. Gerbrand Vos

    het is echt een supergoed boek, ik wou hem in een keer uit hebben, het is zóó meeslepend!

  4. amy

    wauw wat een top boek! ik hou normaal helemaal niet van lezen omdat ik dat niet zo goed kan maar bij dit boek wilde ik gewoon niet meer stoppen. nu het boek uit is baal ik heel erg!

  5. Pingback: [ game] – Anders de la Motte | Boekendeler

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s